سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هنگامی که مؤمن فقیه می میرد، شکافی در اسلام پدید می آید که هیچ چیزآن را پر نسازد . [امام صادق علیه السلام]
اهالی بصیرت
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» چه روزنامه ای بخوانیم؟

 

بسم الله الرحمن الرحیم

چه روزنامه‌ای بخوانیم؟ (جریان‌شناسی بعضی از سایت‌های خبری و روزنامه‌های رسمی کشور)

نمی‌دانم چقدر اهل خریدن روزنامه‌ها هستید یا حداقل به مطالعه آنها می‌پردازید یا چقدر در فضای مجازی اخبار را دنبال می‌کنید. ذکر این نکته مهم است و همه باید به آن توجه داشت باشند که: آگاهی مهمترین اصل رسیدن به بصیرت است.

جریان شناسی روزنامه‌ها و خبرگذاری‌ها

اما هر کس باید بداند که خبری که می‌خواند منبع آن چیست؟ چه کسی آن را نوشته؟ عقیده او چگونه است؟ و ...

این مسئله آنقدر اهمیّت دارد که قرآن هم در سوره حجرات به آن اشاره کرده است:

یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِنْ جاءَکُمْ فاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَیَّنُوا.... (اى کسانى که ایمان آورده‏اید، اگر فاسقى برایتان خبرى آورد تحقیق کنید، مباد از روى نادانى به مردمى آسیب برسانید، آن گاه از کارى که کرده‏اید پشیمان شوید.) (حجرات آیه6)

فَتَبَیَّنُوا یعنی تحقیق کنید. بنابراین این آیه نشان می‌دهد همان طور که به حرف هر کسی نمی‌شود گوش داد، حرف هر روزنامه‌ای را هم نباید خواند و به آن اعتماد کرد.

از میان انبوه روزنامه‌ها و خبرگذاری‌هایی که وجود دارد کدام را انتخاب کنیم؟

 اگر مدتی تیترهای بعضی روزنامه‌ها را زیر نظر بگیرید به راحتی متوجه خواهید شد که آن روزنامه منتسب به چه جریان و حزبی است. به طور کلی اگر جریانات سیاسی را به دو شاخه کلی اصول‌گرا و اصلاح طلب تقسیم کنیم روزنامه‌‌های شرق، مردم سالاری، آفتاب یزد، آرمان اعتماد و بهار جزء روزنامه‌های اصلاح طلب محسوب می‌شوند.

و روزنامه‌هایی مثل کیهان، جوان،رسالت، هفته نامه‌های نه دی، صبح صادق، یالثارات و خبرگزاری‌های رجانیوز و فارس نیوز جزء اصول‌گراها محسوب می‌شوند.

اگر به اختصار بخواهیم در مورد روزنامه‌های اصلاح طلب بگوییم، اینها نقاط اشتراکی چون سیاه نمایی اوضاع کشور و وضعیت جامعه و سیاه نمایی علیه دولت اصول‌گرا، تخریب، فعال و حامی در فتنه88 و همچنین قائل به ولایت مطلقه فقیه نیستند. این روزنامه‌ها در طول هشت سال اصلاحات (دو دوره ریاست جمهوری خاتمی) بیشترین هجمه را علیه ارزش‌های فرهنگی و دینی راه‌انداختند. و به خصوص ارزش‌های دینی همچون حجاب را زیر سؤال بردند. و از هیچ توهینی به مذهبی‌ها و حزب اللهی و بسیجی‌ها کوتاهی نکردند. این روزنامه‌ها دو طول دولت‌های نهم و دهم همواره با بزرگ کردن مشکلات، پیشرفت‌های بزرگ کشور در عرصه‌های مختلف علمی همچون هسته‌ای، نانوفناوری، سلول‌های بنیادی، هوا فضا ... را نادیده گرفتند و از هر فرصتی برای تخریب و به اصطلاح ترور رسانه‌ای دولت و شخص رئیس‌جمهور استفاده کردند.

روزنامه‌های اصلاح طلب

برای مثال روزنامه شرق در مهرماه سال 91 (هفته دفاع مقدس) یک کاریکاتوری را به چاپ رساند که به طور غیر مستقیم موجب وهن ارزش‌های دفاع مقدس شد. کاریکاتور مذکور ناخودآگاه خواننده را به یاد عکس های مشهور دفاع مقدس می‌اندازد که در آن رزمندگان اسلام در حال بستن سربندهای «یازهرا»، «یا حسین»، «یامهدی» برای یکدیگر هستند. این کاریکاتور رزمنده های جبهه را در حال بستن سربند بر روی چشم همدیگر نشان می دهد؛ کنایه از اینکه تصمیم و ایثارگری رزمندگان کورکورانه صورت گرفته است. (برای اطلاعات بیشتر کلیک نمایید.)

کاریکاتور موهن روزنامه شرق در هفته دفاع مقدس

خطاب به این روزنامه(شرق)، اصلاً تمام اختلاف سلیقه‌های سیاسی به کنار، آیا این جواب رشادت‌ها و از خودگذشتگی‌ها و فداکاری‌های 220 هزار شهید دفاع مقدس است؟!

این نیز گفتنی است، توهین به فرهنگ دفاع مقدس و زیر سئوال بردن ارزش‌های آن در دولت اصلاحات باب شد تا جایی که فرهنگ شهادت، "خشونت طلبی" نامیده شد!

 روزنامه‌های اصول‌گرا نقطه مقابل اینها هستند البته این به این معنی نیست که روزنامه‌های اصول‌گرا چشم خود را به روی ضعف‌ها می‌بندند، بلکه آنها هم نقد می‌کنند اما نقد منصفانه (یا نقد درونی). نقد درونی از جمله مسائلی است که ما در جریان اصول‌گرایی می‌بینیم و این خیلی خوب است منتها گاهی فرآیند نقد را خوب رعایت نمی‌کنند، مقام معظم رهبری در تحلیل اوضاع کشور هم نقاط قوت نظام را می‌گویند و هم نقاط ضعف را.

همچنین روزنامه "جمهوری اسلامی" به روزنامه حامی هاشمی رفسنجانی معروف است. این روزنامه طی سال‌های اخیر همراهی خود را با هاشمی رفسنجانی ابراز داشته و همواره به عنوان یک نقطه اتکای رسانه ای برای وی بوده است.  همچنین روزنامه "جمهوری اسلامی" در دوران وقوع فتنه88 در صدد دفاع از این جریان در قالب حمایت آشکار از اظهارات هاشمی رفسنجانی و تأیید غیرمستقیم اغلب سخنان میرحسین موسوی بود. همچنین، سردبیر این روزنامه (مسیح مهاجری) در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سال 88 در جهت تنظیم و برگزاری برنامه‌های انتخاباتی «میرحسین موسوی» با وی همکاری می‌کرد. همچنین وی با دولت «هاشمی رفسنجانی» و «محمد خاتمی» به عنوان مشاور رئیس جمهور همکاری داشته است.

روزنامه جمهوری اسلامی

البته روزنامه‌های دیگری نیز در این دو گروه هستند که من آن‌ها را مورد مطالعه قرار نداده‌ام؛ بنابراین نمی‌توانم در مورد آنها اظهار نظر کنم. و نکته دیگر آنکه اساساً بعضی از روزنامه‌ها از لحاظ سیاسی خنثی هستند یعنی بیشتر به مسائل اجتماعی می‌پردازند و به طور مستقیم وارد مسائل سیاسی نمی‌شوند، البته ناگفته نماند که در همان موضوعات اجتماعی هم بهرحال دیدگاه خاص خود را دخالت می‌دهند.

در زیر لینک روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های معتبر را مشاهده می‌کنید:

روزنامه جوان

روزنامه کیهان

روزنامه وطن امروز

روزنامه رسالت

هفته‌نامه نه دی

هفته‌نامه پرتو سخن

هفته‌نامه صبح صادق

خبرگزاری رجانیوز

خبرگزاری فارس نیوز

خبرگزاری بصیرت

پایگاه خبری تحلیلی برهان

 

و در پایان بخشی از بیانات مقام معظم رهبری در مورد سیاه نمایی را می‌بینیم (27 مهرماه 90):

دشمنان ملت ایران با انواع تبلیغات سعى می‌کنند از یک نقطه‌اى، به این صف مستحکم، به این حرکت مستمر، اختلال وارد کنند؛ گاهى اوقات با سیاه‌نمائى، گاهى اوقات با پنهان کردن موفقیت‌هاى درخشان ملت ایران در دوران انقلاب تا امروز؛ سعی‌شان این است که بگویند انقلاب نتوانست از عهده بربیاید.

دشمنان می‌خواهند ایران الگو گرفته نشود؛ می‌خواهند ایران و ایرانى و جمهورى اسلامى ایران الگوى ملت‌ها نشود؛ لذا سیاه‌نمائى می‌کنند.

همه باید مراقب باشند. در کشور، کسانى که اهل نوشتنند، اصحاب مطبوعات، کسانى که رسانه‌ها دست آنهاست، کسانى که تریبون‌ها دست آنهاست، مراقب باشند به این خواست دشمنان کمک نکنند. بعضى دانسته، بعضى ندانسته، با اظهارنظرهاشان، با حرفهاشان، به خواست دشمن کمک می‌کنند؛ باید همه مراقب باشند. دشمن امروز می‌خواهد از جمهورى اسلامى یک چهره‌ى نامطلوبى به ملت‌هاى منطقه نشان بدهد تا آنها به این طرف سوق داده نشوند و خط ایستادگى در مقابل استکبار - که خصوصیت ملت ایران است - در میان آنها رواج پیدا نکند؛ لذا ما باید مراقب باشیم.

منتظر نظرات شما عزیزان هستم.



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » اهالی بصیرت ( شنبه 91/11/14 :: ساعت 9:47 عصر )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

تربیت یافتگان غرب و شرق
جناب آقای ظریف خجالت بکش!
یا از روی ناآگاهی است یا خیانت
آموزش حجاب
واردات یونجه از فرانسه!
شهدا زنده اند...
واردات کالا ازکشورهای دیگرسبب تعطیلی بسیاری ازواحدهای تولیدی شده
نوروز
مکارم: برای حل مشکلات اقتصادی به رفع تحریمها دلخوش نباشیم
چرا حجاب؟!
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 37
>> بازدید دیروز: 229
>> مجموع بازدیدها: 558828
» درباره من

اهالی بصیرت
مدیر وبلاگ : اهالی بصیرت[886]
نویسندگان وبلاگ :
بداغی (@)[0]

علیرضا (@)[0]



» پیوندهای روزانه

مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی [2]
گفتگوی دینی
کانون گفتمان قرآنی
معارف قرآن
آوینی
مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه [1]
سایت جامع دفاع مقدس [1]
شهدا [1]
فرهنگ ایثار و شهادت [2]
نورالشهدا
صبح [1]
منجی [1]
سبکبالان [1]
فارس نیوز [1]
پایگاه خبری رجانیوز [3]
[آرشیو(30)]

» فهرست موضوعی یادداشت ها
حکومت مهدوی و وظایف منتظران[18] . سیاسی[10] . عطر انتظار[5] . فوتبال[3] . امام خمینی[2] . جوشقان . کتاب . وعده آب و برق مجانی .
» آرشیو مطالب
دی 91
بهمن 91
اسفند 91
فروردین 92
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
آذر 92
دی 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
اردیبهشت 93
خرداد 93
تیر 93
مرداد 93
شهریور 93
مهر 93
آبان 93
آذر 93
دی 93
بهمن 93
اسفند 93
فروردین 94
اردیبهشت 94
خرداد 94
تیر 94
مرداد 94
شهریور 94
مهر 94
آبان 94
آذر 94
دی 94
بهمن 94
اسفند 94

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان
عطر ظهور
فرزانگان امیدوار
شین مثل شعور
لحظه های آبی( سروده های فضل ا... قاسمی)
..:: وزنه سیاسی ::..
پردیس
سرباز ولایت
قلمدون
وبلاگ شخصی محی الدین اله دادی
.عاشق خدا .
نگارستان خیال
ندای ماهین
نشریه حضور
جریان شناسی سیاسی - محمد علی لیالی
حامد ذوالفقاری
طب سنتی@
*شهرستان بجنورد*
آقاشیر
صراط مستقیم
پیام نمای جامع
وبلاگ گروهیِ تَیسیر
ارمغان تنهایی
کوثر ولایت
داستان های جذاب و خواندنی
تسنیم
قافیه باران
امام خمینی(ره)وجوان امروز
مشکات نور الله
سرباز حریم ولایت
نت سرای الماس
وب سایت رسمی جوشقان
فرهنگی نوین
سربازان گمنام امام زمان
به سوی ظهور
جاوید باد ایرن
پرچم‌های سیاه شرق
سکوی هشتم
حجت بن الحسن العسکری امام زمان(عج)
سربازی در مسیر
رنگی ها در ورزش ها

» صفحات اختصاصی

» طراح قالب